Het vloerkleed is een prachtige aankleding van de zithoek. Het voegt meer warmte en knusheid toe aan bijvoorbeeld uw woonkamer. We hebben verschillende soorten vloerkleden in ons assortiment, met diverse maten, kleuren en designs. Maar hoe kiest u nou de juiste?

VORM EN AFMETING

Gaat u voor een groot of voor een klein kleed? Een groot kleed kan de ruimte groter laten lijken, terwijl een klein kleed juist het tegenovergestelde kan doen. De meeste mensen kiezen voor een vierkant of rechthoekig kleed, maar u kunt ook eens kiezen voor een (gedeeltelijk) rond vloerkleed.

HET TYPE VLOERKLEED

U kunt kiezen uit een hoog- of laagpolig vloerkleed. Hoogpolig staat prachtig in een strak en modern interieur en geeft een mooi contrast bij bijvoorbeeld een leren bank. Het zorgt voor (extra) warmte in de ruimte. Een laagpolig vloerkleed is optimaal voor wanneer u een minimalistisch interieur heeft, maar wel wat warmte wil toevoegen.

MATERIAALKEUZE

Natuurlijke materialen geven uw kamer een stoere, maar puurnatuur uitstraling, zoals wol, katoen, (geiten-)haar, kokos of sisal. Wol geeft een luxe uitstraling, katoen is een sterk materiaal en synthetisch materiaal is praktisch, maar ook mooi voor het zicht.

DE KLEUR VAN UW VLOERKLEED

De kleur van uw vloerkleed is van groot belang. Ga voor lichte en zachte kleuren om uw kamer lichter en optisch groter te laten lijken. Kies een donkere en warme kleur voor een extra gezellige sfeer. Of ga voor een fel kleurtje of een leuk printje! Let er wel op dat deze kleur ook terugkomt in andere meubels of accessoires, zo zorgt u voor evenwicht in uw interieur.

VLOERKLEDEN BIJ HUIS VAN STRIJDHOVEN

Bent u op zoek naar een vloerkleed? Weet u al precies wat u wilt of juist nog helemaal niet? Kom dan eens langs in onze showroom, dan bekijken we samen de verschillende mogelijkheden!